Vitkål- & köttfärspanna

För mig är det väldigt viktigt att kunna få äta vad jag är sugen på, att gå på ett kostschema där någon annan bestämt vad som ska ätas (även om det är anpassat efter mitt tycke och smak) skulle aldrig fungera. Som ni vet så utesluter jag inga livsmedel från kosten, vill hitta balansen mellan att få behålla mina favoritgodbitar bland maträtter och helgsnackset utan att behöva välja bort. På så sätt tycker jag att viktnedgången går lättare. Behöver inte gå i någon raketfart, utan tar det mig några år till att hamna på en perfekt vikt för mig så är det så, det ska vara hållbart för resten av mitt liv. En bantningskur fixar alla, men sen går man troligtvis upp igen 🙄

Den här rätten är en favvo att ha i lunchlådan då den dels har låga poäng för oss Viktväktare samt är lätt att tillaga.

4-6 port.

500 g köttfärs/vegetarisk färs
500 g vitkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1½ msk köttfond
½ msk soja
2 dl grädde
salt
svartpeppar

Finhacka löken och strimla vitkålen.
Stek vitkålen i smör tills den är mjuk, ta upp den ur stekpannan och lägg åt sidan.
Fräs löken och pressad vitlök, tillsätt köttfärsen och stek tills köttfärsen är genomstekt.
Tillsätt fond och soja samt salta och peppra.
Rör ner vitkålen och blanda runt.
Häll på grädden och låt den koka in under 10 min.
Smaka ev av med mer salt och peppar.

Viktväktarna Points

500 g köttfärs 5% *
500 g vitkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1½ msk kalv/oxfond *
½ msk soja
1 dl matlagningsgrädde 13% *
1 dl vatten
salt
svartpeppar

Totalt blir det 4P/port om man delar på 6 port och 6P/port om man delar på 4 port.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: 167/251 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör för 6 port resp 4 port.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

10 reaktioner till “Vitkål- & köttfärspanna”

    1. ca 250 g är nog rimligt, jag hade tänkt testa med champinjoner men man kan nog ta den svamp man gillar själv.

    1. Man får skapa ett nytt recept så här:
      – klicka i sökrutan längst upp
      – swipa menyraden under sökrutan åt vänster
      – klicka på MIN MAT
      – klicka på dom tre prickarna längst upp i högra hörnet
      – klicka på SKAPA ETT RECEPT
      – lägg in alla råvaror, portioner mm och spara

      😉😊

  1. Hej. Tänker prova denna idag jag. Men jag undrar: är rätten komplett liksom eller är det tänkt att man ska äta ris eller pasta till? (Det räcker kanske med en sallad till)
    Tack för dina veckomatsedlar!
    mvh Ingmari

    1. Det kan man göra som man vill, jag brukar äta den utan tillbehör, alltså så som den är i receptet, men annars är det nog riktigt gott med ris till 😊

      Tack för att du tar del utav dom!

    1. Första gången jag publicerade det här receptet skrev jag med svamp inom parantes i receptet, det var på den tiden mina barn ratade mat med svamp i. Har uppdaterat receptet sen dess och då tog jag nog bort det. Men det passar jättebra att ha svamp i denna rätt om man vill 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *