Veckans mattips v. 23/2023

Halloj! Vilket sommarväder vi har 😎 Snart dags för skolavslutning och semestrar! Själv har jag 4 veckor kvar att jobba innan det vankas lite ledigt så hoppas det fina vädret visar sig då också 🙏

Vill förtydliga något som jag ofta får frågor om och det är många som skriver och frågar hur mycket dom ska äta per dag och vad jag rekommenderar för portionsstorlekar osv 😏 Och vet ni, jag är ingen utbildad kostrådgivare så jag kan faktiskt inte avgöra vad som är rimligt att äta per dag för just dig för det jag kan titulera mig som är receptkreatör. Resten får man ta eget ansvar för genom att prova sig fram alt ta hjälp av någon som jobbar som kostrådgivare för att få en balans i sin viktnedgång alt. jämnvikt 😊

Mitt huvudsakliga mål med mina social kanaler är att inspirera er med maträtter och bakverk som för mig passar in i en hälsosam livsstil. Ibland är det en mager kycklingsallad och andra gånger är det en smarrig pizza eller en gofika. Vad som är en hälsosam livsstil är olika för oss alla, för en del är det att minska på energiintaget i perioder och för en del kan det vara att öka på energiintaget i perioder. Vill ändå kunna inspirera med god mat oavsett vad man har för behov, sen har man eget ansvar för vad man själv behöver!

Så med det sagt kommer här veckans mattips med en salig blandning av maträtter som jag hoppas kan inspirera 🫶

Tzatziki till grillat kött/kyckling med valfria tillbehör – recept finns ▶️▶️ HÄR

Orientalisk köttfärssås – recept finns ▶️▶️ HÄR

Kycklingpasta med pesto – recept finns ▶️▶️ HÄR

Fläskkotlett med philadelphiasås – recept finns ▶️▶️ HÄR

Proteinrika brödkakor – recept finns ▶️▶️ HÄR

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat):
THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *