16 bröd
50 g jäst
1 dl mjölk, rumstemp.
100 g smält smör
1 ägg
½ tsk salt
1½ msk socker
6-8 dl vetemjöl
1 ägg
svarta vallmofrön
Lös upp jästen i mjölken.
Tillsätt smör, ägg, salt, socker och större delen av mjölet.
Arbeta degen smidig.
Kavla ut till en kaka, ca 20×65 cm.
Pensla ovansidan med uppvispat ägg och vik in den ena långsidan mot mitten.
Gör likadant med den andra så att det blir tre lager.
Vänd så att skarven kommer neråt och pensla med ägg.
Strö vallmofrön över och skär degen i ca 16 lika stora bitar.
Lägg på bakpappersklädd plåt och låt dem jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 min.
Grädda mitt i ugnen i 225°C ca 12 min.
Låt svalna på galler.
Jättagott
Min mormor gjorde alltid nån variant av dessa, var så gott!
Helt fantastiska bröd!! Jisses amalia. De går ju inte att sluta äta. Bytte ut sockret mot honung.
Riktigt goda!!
Visst är dom!
Supergoda!!!
Visst är dom 🥰
Kan man använda vetemjöl special, eller ska det bara vara vanligt mjöl?
Det går absolut bra att använda vetemjöl special 👌
Hej! Helt underbara bullar. Omtyckta. Lätta att göra. Dessa kommer jag att baka många gånger
Tack för receptet!
Dessa är ju supergoda! Tack för påminnelsen att jag har dom i mitt arkiv, behöver nog bakas snart igen 😊