Våffla med västerbottensost & kräftröra

Vilket påskväder vi har! Igår var vi hos vänner och gotta oss i solen, åt pizza, njöt av lite god dryck och ett dopp i utespabadet. Idag har jag börjat förbereda morgondagens påskmiddag medans sambon och den yngsta är och fiskar och dom andra tre ungdomarna roar sig på egen hand. Haft en jobbig huvudvärk hela dagen idag (nej jag drack inte för mycket igår) så jag har mest hållt mig inne och vilat mellan matbestyren. Ikväll blir det att tända grillen och slänga på lite kycklingfiléer och majskolvar, ska bli smarrigt!

Dagens recept testade vi förra helgen. Gjorde dom som snittar, men det går ju lika bra att servera dom som en hel våffla också om man vill det.

4-6 våfflor

2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl vatten
2 dl mjölk
250 g kokt, riven potatis
50 g riven västerbottensost
1 msk smält smör

Kräftröra
360 g kräftstjärtar i saltlag
200 g färskost/yoghurt
1 msk hackad dill
½ tsk finriven pepparrot

Riv potatisen på ett rivjärn.
Blanda mjöl, bakpulver och salt.
Tillsätt vatten och mjölk under vispning.
Blanda ner den rivna potatisen och osten.
Rör ner smöret.

Grädda på medelvärme i 2-3 min.

Häll av spadet från kräftstjärtarna.
Låt vila i en sil eller krama ur vätskan med rena händer.
Hacka kräftstjärtarna, men spara några som dekoration.
Blanda kräfthacket och färskost i en skål.
Tillsätt hackad dill.
Skala och riv pepparroten fint.
Blanda ner pepparroten i röran.
Förvara i kylskåpet fram till servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *