Torskgryta med curry

Snabblagad vardagsrätt som gillas av barnen härhemma.

4 port.

600 g torsk eller annan vit fisk
smör
2½ dl grädde
1 dl vatten
½-1 msk curry
1 tsk finhackad persilja
cayennepeppar
10-12 st cocktailtomater
maizena

Skär fisken i 2×2 cm stora bitar.
Fräs den i smör i några minuter.
Rör ner grädde, curry, persilja och låt sjuda upp.
Dela tomaterna på mitten och vänd ner, låt sjuda tills de mjuknar upp.
Smaka av såsen med lite cayennepeppar, ca en knivsudd.
Red av grytan med maizena och servera sedan genast med kokt ris.

Viktväktarna Points

400 g torsk eller annan vit fisk
smör (lägg till points för mängden som används)
2 dl matlagningsgrädde 13% *
1½ dl vatten
½-1 msk curry
1 tsk finhackad persilja
cayennepeppar
10-12 st cocktailtomater
2 msk maizena
*

Totalt blir det 4P/port. Lägg till points för tillbehör och servera med valfria grönsaker.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 178 kcal/port exkl tillsatt matfett.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *