Enkel vardagsrätt som går på ett kick, passar även utmärkt i matlådan om man hellre vill ha det! 😊
6 port.
800 g kycklingfilé
1-2 gula lökar
smör/olja
¾ dl tacokrydda (eller 1½ påse tacokrydda)
2½ dl vatten
2 dl crème fraiche
1 kruka bladpersilja
Skär kycklingen i bitar.
Hacka löken i bitar.
Hetta upp en panna med smör och fräs kycklingen tills den börjar ta färg.
Lägg i löken och fräs ytterligare i ca 3 minuter.
Tillsätt tacokrydda, vatten och crème fraiche.
Rör om allt och låt såsen puttra i ca 5 minuter.
Hacka bladpersilja och strö över grytan.
Servera gärna grytan med ris och en god sallad.
Kaloriberäknat recept
800 g kycklingfilé
1-2 gula lökar
smör/olja, valfri mängd
¾ dl tacokrydda (eller 1½ påse tacokrydda) *
2½ dl vatten
2 dl crème fraiche 13%
1 kruka bladpersilja
Kcal: ca 218 kcal exkl tillsatt matfett och tillbehör.
*Gör egen tacokrydda om du vill kapa några kalorier till.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Hej, gillar dina recept då jag kör WW. Men är inte tacokrydda sp på? I appen är det iaf det.
Tack! Jo köper du färdig tacokrydda så är det SP på den, men jag gör egen så då blir den 0 SP. Det finns recept här på bloggen, https://theresematochbak.se/hemgjord-tacokrydda/ 😊
Okej tack, ska genast kolla det receptet 😊