En gammal favorit som blev avdammad från arkivet. Sambons kommentar när vi satt och åt: Varför gör vi inte det här oftare?? Ja säg det 🙈🤷♀️ Får ta och bättra mig här med planeringen tror jag 😁
8 st
8 st Old El Paso Stand´n´Stuff soft tortillas alt. 12 små
1 kg nötfärs
1 gul lök
2½ påsar tacokrydda/1½ dl hemgjord tacokrydda
2 dl vatten
2 tomater
feferoni/paprika
3 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
4 vitlöksklyftor
3 dl riven ost
Bryn köttfärsen och löken.
Tillsätt vatten och kryddpåsen.
Koka så att köttfärsen blir rätt så torr.
Lägg färsen i båtarna.
Hacka tomater och feferoni.
Lägg överst på köttfärsen.
Blanda och bred toppingen ovanpå båtarna.
Grädda ca 10 min i 225° tills ytan fått vacker färg.
Servera med valfria grönsaker, nachochips mm
Viktväktarna Points
8 st Old El Paso Stand´n´Stuff soft tortillas *
1 kg nötfärs 5% *
1 gul lök
1½ dl hemgjord tacokrydda
2 dl vatten
2 tomater
feferoni/paprika
3 dl crème fraiche 5% *
1 dl majonnäs lätt *
4 vitlöksklyftor
3 dl riven ost 12% *
Totalt blir det 9P/st om man använder hemgjord tacokrydda.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 357 kcal/st exkl nachochips och grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Är såsen ovanpå båten inne i ugnen?
Japp 👌😊