Dessa små sötisar gjorde jag till en kollegas babyshower som vi hade för en månad sen.
20-25 kakor
100 g smör, rumsvarmt
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1¼ dl vetemjöl
1 dl hallonsylt
100 g vit choklad
strösselkulor
rapsolja
Sätt ugnen på 160°C varmluft (175°C vanlig ugn).
Blanda det rumsvarma smöret med florsocker och vaniljsocker tills det blir krämigt.
Blanda vetemjöl och potatismjöl och tillsätt det lite i taget till smöret och rör tills du har en krämig deg.
Spritsa rundlar med en stor tyll på en plåt.
De flyter ut ganska mycket.
Gör en grop med tummen och fyll med sylt.
Baka i ca 12-14 minuter.
De ska bara ha fått lite lite färg.
Låt dem svalna på plåten innan du lyfter av dem.
Smält chokladen i en skål över ett vattenbad.
Häll i oljan och blanda ihop den med chokladen.
Doppa ändarna på kakorna och strö på strössel innan det stelnar (ta en kaka i taget).
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK