Godkväll! Tyckte det var dags för ett nytt kasslerrecept och hittade detta enkla recept hos Ica som fick bli min inspiration för denna rätt. Gick hem hos hela familjen!
4 port.
potatis
ca 600 g kassler
olja
1 röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olja
½ kycklingbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
½ dl vatten
2½ dl grädde
2 tsk majsstärkelse+vatten
salt
peppar
½ kruka persilja
haricots verts
Skala och koka potatisen.
Dela, kärna ur och strimla paprikan.
Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs grönsakerna i olja i en kastrull.
Tillsätt smulad buljongtärning, vatten och grädde.
Koka på låg värme i ca 10 min.
Mixa såsen slät med stavmixer eller blender.
Koka upp igen och red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
Smaksätt med salt och peppar.
Hacka persilja och vänd ner i såsen.
Skiva kasslern och stek hastigt i olja i en stekpanna.
Koka haricots verts i saltat vatten ca 4 min.
Servera kasslern med paprikasås, bönor och kokt potatis, gärna pressad.
Viktväktarna Points
potatis (lägg till points för mängden du använder)
ca 600 g kassler, utan fett *
olja (lägg till points för den mängd du använder)
1 röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olja (lägg till points för den mängd du använder)
½ kycklingbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
2 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde 13% *
2 tsk majsstärkelse/vetemjöl/maizena+vatten *
salt
peppar
½ kruka persilja
haricots verts
Totalt blir det 5P/port exkl matfett och tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 224 kcal exkl matfett, potatis och haricots verts.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Du är fantastisk som delar med dig av allt gott 🤗🤗🤗
Tack snälla! Tycker bara det är grymt kul att få dela med mig av det jag brinner för 🥰