Smuliga hallonrutor
5 dl strösocker
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
250 g smält smör
1 msk vaniljsocker
3 ägg
3 dl naturell yoghurt
ca 100 g hallon, färska eller frysta
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda strösocker, mjöl och bakpulver i en stor bunke.
Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smuldeg.
Mät upp 3 dl smuldeg och lägg det i en annan bunke (detta ska strös över kakan).
Tillsätt vaniljsocker, ägg och yoghurt i den stora bunken.
Rör ihop allt till en smet.
Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna, ca 28 x 35 cm.
Strö hallonen jämnt över kakan och tryck ner dem lite.
Strö över smuldegen som du la åt sidan i en annan bunke.
Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 20–25 min.
Är formen lite mindre kräver det lite längre tid, hade min inne i 30-35 min.
Låt den svalna i formen innan du skär den i rutor med en kniv.