Dagens julrecept i bloggens adventskalender!
100 g smör
4 dl socker
2 dl vispgrädde
25 skumtomtar
1 krm salt
200 g mjölkchoklad
Lägg bakplåtspapper i botten på en form eller plåt, cirka 20 × 30 cm.
Börja med att smälta smöret.
Blanda i socker, grädde och godisbitar (jag klippte dom i lite mindre bitar).
Koka massan på medeltemperatur i 15 minuter, ungefär tills alla godisbitar smält helt.
Ta kastrullen från värmen och låt bubblorna gå ner en aning.
Bryt ner chokladen och rör om tills den har smält.
Häll fudgen i formen och låt stelna.
Skär fudgen i fina bitar.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2018/12/Skumtomtefudge-2-681x1024.jpg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2018/12/Skumtomtefudge-4-1024x681.jpg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2018/12/Skumtomtefudge-6-1024x681.jpg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2018/12/Skumtomtefudge-4-1024x681.jpg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2018/12/Skumtomtefudge-681x1024.jpg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2018/12/Skumtomtefudge-6-1024x681.jpg)