Sirapsrutor
1 pkt jäst
5 dl mjölk
3 msk sirap
100 gram rumsvarmt smör
1 tsk salt
12 – 13 dl vetemjöl special
Smula ner jästen i en degbunke.
Ljumma mjölken till 37°C.
Rör ut i jästen, tillsätt sirap, smör, salt och nästan allt av mjölet.
Arbete ihop till en smidig med ganska lös deg, för hand, eller i maskin.
Pudra över lite mjöl och lägg över bakduk, låt jäsa ca 45 min.
Ta upp på mjölat bakbord och dela degen i två delar.
Kavla ut varje del till en rektangulär platta ca 1,5 cm tjock, ungefär lika stor dom din ugnsplåt.
Lägg upp degen på smord ugnsplåt.
Skär degen i små rutor.
Nagga med gaffel och grädda i 225 grader ca 5-7 min eller tills bröden är gyllenbruna.
Receptet kommer från Kryddburken