Senapsfärsbiffar & senapsgräddsås

Fick en burk med Colmans senapspulver i en Smakbox. Visste inte riktigt vad jag skulle hitta på med den då jag aldrig använt den förut. Efter lite googlande så bestämde jag mig för att göra pannbiffar, det är något jag vet att jag är bra på så det kändes som ett säkert kort.

Går även att blanda till sin egen senap på pulvret, får testa det till jul och julskinkan 😊

4-6 port.

600 g färs
1 msk kalvfond
1 tsk worshestershiresås
1 tsk kinesisk soja
2-3 tsk senapspulver, Colmans
2-3 tsk dijonsenap
salt
peppar

Sås
1½ msk kalvfond
4 dl vatten
1 dl grädde
1 tsk tomatpuré
1 tsk svartvinbärsgelé
1-2 tsk senapspulver, Colmans
1-2 tsk dijonsenap
soja colorit
maizena

Blanda alla ingredienser till färsbiffarna i en bunke.
Dela upp färsen i lagom stora pannbiffar beroende på portionsstorlek.
Stek i matfett i en panna på båda sidor tills dom är klara, ca 3-5 min/sida.

Häll ingredienserna (inte maizenan) till såsen i en kastrull och låt koka upp.
Red av till önskad konsistens med maizena.
Tillsätt ev mer senapspulver och dijonsenap om du vill ha mer senapssmak.

Servera med kokt potatis, stekt lök, pressgurka eller lingon.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

600 g nötfärs 5% (13 SP)
1 msk kalvfond
1 tsk worshestershiresås
1 tsk kinesisk soja
2-3 tsk senapspulver, Coldmans
2-3 tsk dijonsenap
salt
peppar
1½ msk kalvfond
4 dl vatten
1 dl gräddmjölk 6% (4 SP)
1 tsk tomatpuré
1 tsk svartvinbärsgelé (1 SP)
1-2 tsk senapspulver, Coldmans
1-2 tsk dijonsenap
soja colorit
2 msk maizena (2 SP)

Totalt blir det 5 SP/port om man delar i 4 port och 3 SP/port om man delar i 6 port. Lägg till SP för tillsatt matfett vid stekning och för tillbehör som tex potatis.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *