Kycklinggratäng med Kavli hot jalapeno

Gratäng är något jag vet att ni gillar så denna måste ni testa! Vill man inte ha jalapenoost så ta en annan mjukost istället.

6 port.

900 g kycklingfilé
kycklingkrydda, Knorr
1 paprika
1 gul lök
2 burkar minimajs
1 msk kycklingfond
3 dl vatten
2½ dl grädde
2-3 msk vetemjöl
1 dl jalapenomjukost, Kavli
salt

Krydda filéerna med kycklingkryddan.
Bryn kycklingfiléerna på bägge sidor så dom får en fin stekyta.
Lägg över i en ugnsform.
Skär paprika och lök i valfria stora bitar och fräs en kort stund i lite matfett i en panna så dom mjuknar lite.
Lägg över grönsakerna över kycklingen, dela minimajsen i mindre bitar och lägg i formen.

Rör ut mjölet i lite utav vattnet (så det blir som en tjock pasta) så det inte klumpar sig i en kastrull.
Rör i resten av vattnet, grädden och fonden och låt det koka upp.
Blanda i mjukosten och smaka av med lite salt om det behövs.
Häll såsen över kycklingen.

Ställ in i ugnen i 200°C i ca 20 min.
Servera med ris eller annat gryn.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

900 g kycklingfilé
kycklingkrydda, Knorr
1 paprika
1 gul lök
2 burkar minimajs
1 msk kycklingfond
3 dl vatten
2½ dl grädde 15% (20 SP)
2-3 msk vetemjöl (2-3 SP)
1 dl jalapenomjukost, Kavli (7 SP)
salt

Totalt blir det 5 SP/port. Byter man till 6% gräddmjölk istället så blir det 3 SP/port. Lägg till SP för tillsatt matfett och för ris eller annat tillbehör. Servera med valfria grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 thoughts on “Kycklinggratäng med Kavli hot jalapeno

    1. Mina barn tyckte den var ok, men det är ju så svårt då vi alla har olika smaklökar. Byt den mot en annan mjukost annars eller börja med en mindre mängd och ersätt resten med naturell mjukost/crème fraiche.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *