3 port.
225 g potatis
112 g morötter
112 g palseternacka
¾ dl vetemjöl
2 ägg
2½ dl mjölk (3%)
salt
Skala och riv potatis, morötter och palsternacka för hand eller i matberedaren.
Vispa ihop mjöl, ägg, mjölk och salt och häll det över dom rivna rotfrukterna.
Smält lite smör i en stekpanna och klicka i lite smet och stek raggmunken på båda sidor tills dom är färdiga.
Servera med lingonsylt och fläsk.
Viktväktarna Points
225 g potatis *
112 g morötter
112 g palseternacka *
¾ dl vetemjöl *
2 ägg
2½ dl mjölk (3%) *
salt
Totalt blir det 6P/port. Lägg till points för matfettet vid stekning.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 255 kcal/port.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK