Rosenknutar

Rosenknutar

Rosenknutar

20 st

75 g smör
3½ dl mjölk
35 g jäst
¾ tsk salt
9-10 dl vetemjöl

1 ägg
vallmofrön

Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37°C.

Smula jästen i en degbunke och häll över vätskan.
Tillsätt salt och mjöl och arbeta till en smidig deg som inte ska vara allt för fast.

Dela degen i 20 bitar och rulla ut till 20 cm långa, fingertjocka längder.
Gör en enkel knut av varje längd och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Pensla knutarna försiktigt med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
Jäs under duk ca 30 min.

Sätt ugnen på 250°C.
Grädda bröden ca 10 min mitt i ugnen.
Låt kallna på galler.

Rosenknutar 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *