Hämtade inspiration från ett konto jag följer på Instagram till denna rätt (louiselollojohansson). Åt den kall till matlåda på jobbet, helt perfekt!
4 port.
200 g okokt pasta
300 g skalade räkor
100 g fetaost
600 g gröna ärtor/hericot verts, kokta/tinade
Dillpesto
160 g turkisk yoghurt
200 g gröna ärtor
en stor knippa färsk dill
20 g solrosfrön
4 tsk citronsaft
svartpeppar
örtsalt
Börja med dillpeston och koka pastan.
Koka ärtorna och häll sedan av vattnet.
Blanda ihop övriga ingredienser och mixa med en stavmixer till en röra.
Blanda ihop dillpeston med pastan.
Smula ner fetaosten och blanda runt ihop med ärtor och hericot verts.
Toppa rätten med räkor.
Viktväktarna Points
200 g okokt pasta *
300 g skalade räkor
100 g fetaost, Apertina 3% *
600 g gröna ärtor/hericot verts, kokta/tinade
160 g turkisk yoghurt, Salakis 0%
200 g gröna ärtor
en stor knippa färsk dill
20 g solrosfrön *
4 tsk citronsaft
svartpeppar
örtsalt
Totalt blir det 7P/port.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 424 kcal/port.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK