Quesadillas i långpanna

Nu ska ni få ett riktigt smarrigt tips på vad ni kan göra med tacomiddagen om ni vill göra något annorlunda 😉 Hittade inspiration till detta på en amerikansk matsida och inget jag sett bland svenska matsidor. Anpassa protein och grönsaker efter tycke och smak!

6-8 port.

8 st tortillabröd, mediumstorlek
1 kg färs
smör/olja
2 förp. tacokrydda el. 1 dl hemgjord tacokrydda
2 dl vatten
1 röd lök
1 paprika
1 burk majs
riven ost

Börja med att skala och hacka löken.
Dela och skär paprikan i mindre bitar.
Stek färsen i lite matfett, gärna i två omgångar.
Stek lök och paprika på lite lägre värme när färsen är klar tills löken börjar bli lite genomskinlig.
Tillsätt färsen och blanda ner tacokrydda och vatten.
Låt det stå och småputtra i ca 5-10 min.
Blanda ner den avrunna burken med majs och blada runt.

Förbered en ugnsform ca cm med bakplåtspapper.
Lägg ut 6 av tortillabröden runt ugnsformens kanter (2 på långsidorna och 1 på kortsidan), med tortillabröden hängande halvvägs över formens kant och lämna en lucka i mitten, placera sedan 1 tortillabröd i mitten som botten.
Fördela tacoröran i formen med tortillabröd.
Placera den sista tortillabrödet i mitten av blandningen.
Börja försiktigt vika tortillorna som hänger över kanten på pannan, mot mitten.
Lägg en andra plåt (som är något mindre i storlek) ovanpå de vikta tortillorna och tryck ner lite.
Ställ in plåten i ugnen i 220°C i ca 20 min.
Ta bort den övre plåten och grädda quesadillan i ytterligare 5 min.
Låt den sedan svalna några minuter innan du skär quesadillan i portionsbitar.
Servera med valfria grönsaker och t.ex en guacamoleröra.

Viktväktarna Points

8 st tortillabröd, mediumstorlek *
1 kg nötfärs 5%
smör/olja (lägg till points för mängden du använder)
1 dl hemgjord tacokrydda
2 dl vatten
1 röd lök
1 paprika
1 burk majs
1 påse riven ost 12%
*

Totalt blir det 9P/port om man delar den i 8 port och 12P om man delar den i 6 port.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 364 kcal/port om man delar i 8 port och ca 486 kcal/port exkl tillsatt matfett och extra tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *