Saftig burgare som kräver sin tid, men väl värt att vänta på 😊
4 port.
ca 500-600 g fläskkött, tex fläskytterfilé
2 gula lökar
5 dl bbq-sås orginal, Lohmanders
3 vitlöksklyftor
1 dl vatten
salt
peppar
Sätt ugnen på 175º.
Lägg köttet i en ugnssäker form.
Skala och skär löken i bitar och lägg runt köttet.
Blanda bbq-såsen med vitlök, vatten, salt och peppar.
Häll blandningen över köttet.
Täck formen med folie och tillaga i ugnen ca 2 tim.
Plocka bort lökbitarna och dra sedan isär köttet med två gafflar och blanda med såsen.
Vi åt detta i ett hamburgebröd med aioli, sallad och picklad silverlök samt lite pommes.
Kalorisnålare alternativ
Halvera mängden bbq-sås och byt ut mot vatten. Servera med valfria tillbehör 👌
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK