Potatismuffins
15 st
1½ kg potatis (mjölig)
2 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl västerbottenost
1½ vitlöksklyfta
2 tsk salt
svartpeppar
Skala och riv potatisen på den grova sidan av rivjärnet.
Rör ihop ägg, grädde, ost, vitlök, salt och peppar i en bunke och vänd sedan ner potatisen.
Fördelas i en smord muffinsplåt, jag anv. två plåtar eftersom det 15 st.
Grädda i 225°C ca 40 minuter.
Vild fläskfilé
4 port
500 g fläskfilé i tjocka skivor
salt
peppar
smör att steka i
2 dl crème fraiche
½ dl outspädd svartvinbärssaft
1 dl vatten
½ kalvbuljongtärning
5 enbär
1 tsk timjan
1 msk soja
Salta och peppra köttet.
Bryn det i smör på båda sidor i en stekpanna.
Blanda crème fraiche med saft, vatten, buljongtärning, enbär, timjan och soja i en traktörpanna.
Låt koka upp och lägg i köttet.
Sjud under lock i några minuter tills köttet är genomstekt.