För mig är detta en perfekt matlåderätt, enkel att göra och grymt goda smaker.
Orginalreceptet kommer från Kryddburken, har dock justerat det lite efter eget tycke.
6 port.
500 kycklingfilé
1 pkt bacon
1 gul lök
½ dl soltorkade tomater, torra
1 näve champinjoner
2 dl crème fraiche
4 dl hönsbuljong
salt
peppar
persilja
pasta
Strimla kycklingfiléerna och stek i lite olja.
Lägg åt sidan när dom är klara.
Finhacka löken och strimla de soltorkade tomaterna.
Skär champinjonerna i skivor.
Strimla bacon och fräs på i het stekpanna tillsammans med löken.
Tillsätt champinjonerna och de soltorkade tomaterna.
Slå på buljongen och crème fraiche.
Låt koka upp.
Sänk värmen och tillsätt kycklingbitarna.
Låt puttra ihop ca 5-8 min till en tjockare sås.
Smaka av med salt och peppar.
Avsluta med finhackad persilja.
Servera med nykokt pasta.
Viktväktarna Points
500 kycklingfilé
1 pkt kyckligbacon *
1 gul lök
½ dl soltorkade tomater, torra *
1 näve champinjoner
2 dl crème fraiche 8% *
4 dl hönsbuljong *
salt
peppar
persilja
pasta (lägg till points för din portion)
Totalt blir det 3P/port. Lägg till points för pasta och servera med valfria grönsaker.
TIPS! För att spara in lite points kan du byta den vanliga pastan mot Rootpasta som är 0P.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 169 kcal/port exkl tillsatt matfett, pasta och grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK