Vilket resultat jag fick i måndags! För er som följer mig på Insta har ju kanske sett. Minus 1 kg förra veckan! Så nu ligger jag på -4.2 kg sen semestern och totalt tapp är 11.9 kg. Bara kämpa vidare.
Receptet lämpar sig till pasta à 100 g färdigkokt per portion.
4 port.
½ kruka basilika
½ dl cashewnötter
1 vitlöksklyfta
¼ dl olivolja
75 g parmesanost
¾ dl grädde
salt
peppar
Lägg basilikabladen i en bunke tillsammans med nötter, finhackad vitlöksklyfta, olivolja och grovt riven parmesanost.
Mixa allt med en stavmixer eller i en matberedare.
Häll i grädden och mixa ytterligare till en slät smet.
Smaka av med salt och peppar.
Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen.
Blanda den avrunna pastan med den krämiga pestosåsen.
Servera med tex kyckling och körsbärstomater.
Viktväktarna Points
½ kruka basilika
½ dl cashewnötter *
1 vitlöksklyfta
¼ dl olivolja *
75 g parmesanost *
¾ dl matlagningsgrädde 13%
salt
peppar
Totalt blir det 8P/port för pestosåsen. Lägg till points för mängden pasta och ev för tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK