Smidig och snabb pastarätt som passar alla 👌
6 port.
750-900 g kycklingfiléer
2 burkar crème fraiche med vitlök & parmesan
2 vitlöksklyftor
1½ msk kycklingfond
pastavatten
salt
svartpeppar
riven parmesan
Strimla vitlöken och skär kycklingen i strimlor.
Stek sedan kyckling och vitlök tillsammans i lite olja, krydda med salt och peppar.
Tillsätt crème fraiche, fond och eventuellt lite vatten att spä ut med.
Låt puttra någon minut.
Servera med pasta och lite riven parmesan ovanpå.
Viktväktarna Points
750 g kycklingfiléer
2 burkar crème fraiche med vitlök & parmesan *
2 vitlöksklyftor
1½ msk kycklingfond
pastavatten
salt
svartpeppar
50 g riven parmesan *
Totalt blir det 6P/port exkl matfett och tillbehör.
TIPS! Byt ut den ena burken crème fraiche mot 2 dl pastavatten för att dra ner på points/kcal per port.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 272 kcal/port exkl tillsatt matfett och pasta.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat):
THERESEMATOCHBAK