En släng ihop rätt om man har lite tid en vardagskväll. Grymt god sås från Dolmio!
6-8 port.
valfri mängd pasta
600 g kycklingfilé
salt
peppar
1 burk Dolmio cheddarost och grädde
riven ost
Koka pastan nästan klar (dra av ca 2 min på koktiden).
Skär kycklingen i mindre bitar/strimlor och stek i panna, krydda med salt och peppar.
Smörj en ugnsfast form med matfett och häll i pasta, kyckling och häll över pastasåsen.
Blanda runt.
Strö över riven ost och ställ in i ugnen i 200°C i ca 15-20 min.
Servera med valfria grönsaker.
Viktväktarna Points
valfri mängd pasta (lägg till points för valfri mängd)
600 g kycklingfilé
salt
peppar
1 burk Dolmio cheddarost och grädde *
1½ dl riven ost 12% *
Totalt blir det 4P/port (6 port) exkl pasta och matfett.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 197 kcal vid 6 port och 148 kcal vid 8 port exkl kcal för matfett, pasta och grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Är ugnstemperaturen för varmlufts- eller vanlig ugn?
Alla recept på bloggen är med vanlig ugn om inget annat anges i beskrivningen 👌