Dottern fick välja en av produkterna från senaste Smakboxen som vi skulle använda till en rätt och då valde hon linsrigatoni från Italienska Stefano Berruto som består av röda linser. Pastan är även glutenfri!
4 port.
100 g linsrigatoni el. annan valfri pasta
300 g kassler
sallad
majs
gurka
tomat
sojabönor
Dressing
lättyoghurt
vitlök
salt
peppar
gräslök
Blanda ingredienserna till dressingen och låt den stå och dra i kylen medans du fixar salladen.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Tillaga sojabönorna enligt anvisning på förpackningen.
Skär kasslern i bitar/strimlor.
Skär sallad, gurka och tomat.
Blanda ihop salladen eller lägg upp det var för sig på tallriken.
Servera salladen med den kalla dressingen.
Viktväktarna Points
100 g linsrigatoni el. annan valfri pasta, okokt *
300 g kassler *
sallad
majs
gurka
tomat
sojabönor
Dressing
lättyoghurt
vitlök
salt
peppar
gräslök
Totalt blir det 4P/port. Servera ev. ett gott bröd till salladen, lägg till points.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Lagade detta ikväll! Nya favoriten!
Vad kul! Äter sallad flera gånger i veckan, så smidigt att göra 🙂