6 port.
pasta av valfri sort
500 g färska champinjoner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
6 dl svampbuljong (vatten + 1½ buljongtärning)
1 dl grädde
1 msk kinesisk soja
1 tsk dijonsenap
persilja
salt
svartpeppar
ev. maizena
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Dela/skiva svampen och hacka löken.
Stek i en panna med lite smör/olja.
Pressa i vitlöksklyftorna.
Häll i vatten och smula ner buljongtärningen, låt det koka upp.
Blanda i grädde, soja och senap.
Krydda med persilja, salt och peppar.
Låt det stå och småputtra i pannan medans pastan kokar, ca 5-10 min.
Red av med lite maizena om du vill ha tjockare sås.
Servera pastan och svampsåsen med lite parmesanost och valfria grönsaker vid sidan av.
Viktväktarna Points
500 g färska champinjoner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
6 dl svampbuljong (vatten + 1½ buljongtärning) *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
1 msk kinesisk soja
1 tsk dijonsenap
persilja
salt
svartpeppar
ev. maizena (lägg till points för mängden du använder)
Totalt 2P/port. Lägg ev. till points för det matfettet du steker i. Lägg till points för pasta eller annat tillbehör. Servera med valfria grönsaker.