6 port.
Skagensås
200 g skalade räkor
1 rödlök
1 knippe gräslök
2 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 tsk riven pepparrot
saft av ½ citron
1 tsk dijonsenap
några droppar worcestershiresås
Pankopanerad torsk
800 g torskfilé
mjöl
2 ägg
pankoströbröd
salt
peppar
Potatisstomp
1 kg potatis
1-2 dl crème fraiche
50 g smör
salt
peppar
Skala rödlöken.
Hacka lök och gräslök fint, eventuellt även räkorna om de är stora.
Blanda med övriga ingredienser till såsen och ställ svalt.
Häll i mjöl, lättvispat ägg och pankoströbröd (blandat med salt och peppar) i tre skålar.
Doppa fiskfiléerna först i mjöl, sen ägg och till sist ströbrödet.
Stek i smör några minuter på varje sida.
Skala och dela potatisen i mindre bitar.
Koka potatisen i saltat vatten tills dom är mjuka.
Pressa sönder potatisen lite grovt med en potatisstöt, ska vara bitar kvar i ”moset”.
Rör i crème fraiche och smör till önskad konsistens.
Krydda med salt och peppar.