Älskar kombinationen torsk med panko! Enkelt och god rätt som hela familjen uppskattar att äta (förutom fiskallergikern som avundsjukt får nöja sig med något annat) 😊
Vi åt den med grovt pressat potatismos, remouladsås (färdig på flaska) och ugnsstekta minimorötter.
4 port.
600 g torsk
salt
1 dl panko
½ dl hackad färsk dill
smör
Sätt ugnen på 200°.
Dela fisken i 4 bitar och lägg i en ugnssäker form, salta.
Blanda panko med hackade örter och strö över fisken.
Smält en klick smör och ringla över.
Tillaga i mitten av ugnen i ca 10 min tills fisken har en innertemperatur på 45-50°.
Servera med valfri potatisrätt ev en kall sås och grönsaker.
Viktväktarna Points
600 g torsk
salt
1 dl panko *
½ dl hackad färsk dill
smör (lägg till points för mängden du använder)
Totalt blir det 1P/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 162 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Panko
Panko är ett ströbröd, finns i hyllan för asiatisk mat i butiker. Mycket grövre än vanligt ströbröd 😊
Detta ska testas!
Ja gör det, så smarrigt recept 😉🥰