Pankobakad torsk

Älskar kombinationen torsk med panko! Enkelt och god rätt som hela familjen uppskattar att äta (förutom fiskallergikern som avundsjukt får nöja sig med något annat) 😊

Vi åt den med grovt pressat potatismos, remouladsås (färdig på flaska) och ugnsstekta minimorötter.

4 port.

600 g torsk
salt
1 dl panko
½ dl hackad färsk dill
smör

Sätt ugnen på 200°.
Dela fisken i 4 bitar och lägg i en ugnssäker form, salta.
Blanda panko med hackade örter och strö över fisken.
Smält en klick smör och ringla över.
Tillaga i mitten av ugnen i ca 10 min tills fisken har en innertemperatur på 45-50°.
Servera med valfri potatisrätt ev en kall sås och grönsaker.

Viktväktarna Points

600 g torsk
salt
1 dl panko *
½ dl hackad färsk dill
smör (lägg till points för mängden du använder)

Totalt blir det 1P/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 162 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

4 reaktioner till “Pankobakad torsk”

    1. Panko är ett ströbröd, finns i hyllan för asiatisk mat i butiker. Mycket grövre än vanligt ströbröd 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *