Panerad torsk med dill & citronsås

Testade att använda vår airfryer till denna rätt, blev enligt den lilla sonen jättegott!

Önskar er en riktigt GLAD PÅSK och hoppas ni får en trevlig helg 💛

4 port.

4 bitar torsk
salt
peppar
½ dl vetemjöl
1 ägg
1½ dl pankoströbröd

Sås
1½ dl grekisk yoghurt/crème fraiche
½ dl majonnäs/aioli
dill
citronsaft
salt
peppar

Blanda ihop ingredienserna till såsen.
Ställ kallt medans du tillagar fisken och tillbehören.

Tina fisken om den varit fryst.
Salta och peppra fisken.
Förbered paneringen genom att hälla upp mjöl, uppvispat ägg och pankoströbröd på varsitt fat med kant.
Doppa fisken först i mjölet, sen i äggvispet och till sist pankoströbrödet.
Lägg på bakplåtspappersklädd plåt alt. på ett skärbräda om du vill steka fisken i panna eller köra den i en airfryer.
Ugn: ställ in plåten med fisken i 200°C i ca 15-20 min beroende på fiskens storlek.
Stekpanna: stek i smör/olja på medelvärme ca 3-4 min per sida.
Airfryer: lägg fisken i korgen till airfryern och pensla/spraya på lite olja på båda sidor, fritera dom i 200°C i ca 8-10 min, vänd fisken efter halva tiden.

Servera med t.ex klyftpotatis och kokta morötter.

Viktväktarna Points

4 bitar torsk à 150 g
salt
peppar
½ dl vetemjöl *
1 ägg
1½ dl pankoströbröd *
1½ dl grekisk yoghurt
, Arla
½ dl majonnäs lätt + 1 vitlöksklyfta (om man vill) *
dill
citronsaft
salt
peppar

Totalt blir det 5P/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 293 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *