Köttfärsröra
En rätt som inte ser mycket ut för värden, men sååå otroligt god! 👌
Testa så förstår du vad jag menar 🥰
4 port.
400 g köttfärs
2 vitlöksklyftor
1 pkt Kelda gräddsås
1 dl grädde
2 tsk senap
salt
persilja
Stek köttfärsen i lite smör eller olja i en stekpanna.
Pressa i vitlöksklyftorna.
Häll i gräddsåsen och grädden.
Tillsätt senap och salt.
Låt allt småputtra ett par minuter.
Klipp persiljan i mindre bitar och strö i röran.
Servera med ris och lite sallad.

Viktväktarna Points
400 g nötfärs 5% *
2 vitlöksklyftor
1 pkt Kelda gräddsås (3 dl) *
½ dl matlagningsgrädde 13% *
½ dl vatten
2 tsk senap *
salt
persilja
Totalt blir det 7P/port. Lägg ev till points för det matfett du använder vid stekning. Lägg till points för ris eller annat tillbehör. Servera med valfria grönsaker.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i recepte


Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Frukostbullar med vallmo
Kyckling med currysås & ris
Vit chokladglass med blåbärssylt
Vit chokladglass
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
150 g vit choklad
Smält chokladen i en skål över ett vattenbad.
Låt den svalna lite.
Vispa grädden till mjuka toppar.
Öppna burken med kondenserad mjölk och rör ihop med grädden.
Blanda ner den avsvalnade smälta chokladen.
Häll ut smeten i en form, täck med plastfolie och frys 5-6 timmar.
Ta fram ca 30 min före servering och låt tina något i kylen.
Blåbärssylt
250 g blåbär
0,9 dl strösocker
Rensa bären och lägg dem i en kastrull.
Låt koka upp och sjud 8–10 min, rör då och då.
Blanda ner sockret under omrörning och låt sylten koka upp.
Häll sylten i varma, väl rengjorda burkar och sätt genast på locken.
Låt sylten kallna och förvara den mörkt och svalt.
Den håller ca 1 vecka i kylen.
Vit chokladmousse
Sommarfruktsallad
1 färsk ananas
1 liter jordgubbar
1 klase vindruvor
6 röda plommon
Dela och skär bort ytterhöljet på ananasen och ta bort det hårda som är i mitten.
Skär allt i bitar, behöver inte vara så noggrant.
Lägg allt i en stor skål och servera som dessert, mellanmål eller till frukost.
Vill man ha något till kan man ta lite glass eller smaksatt yoghurt.