Kyckling- & broccolipaj
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk kallt vatten
Fyllning
1 grillad kyckling el. 2-3 kycklingfiléer
1 gul lök
1 knippa persilja
1 broccolihuvud
2 ägg
2 dl grädde
1 tsk curry
salt
peppar
riven ost
Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen för hand eller i maskin.
Kavla ut tunt eller tryck ut med handen i en form.
Sätt ugnen på 200°C.
Nagga botten med en gaffel och ställ in formen i frysen ca 20 min.
Förgrädda 5-7 min direkt från frysen.
Rensa kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
Skär löken tunt och stek den i lite smör så att den blir mjuk.
Skär broccolin i mindre buketter och förväll i lättsaltat vatten ca 2 min.
Häll bort vattnet och spola den kall under rinnande vatten.
Blanda ihop kycklingen, löken, broccolin och persiljan och lägg det i pajskalet.
Vispa ihop ägg, grädde, curry, salt och peppar.
Häll äggblandningen över den andra fyllningen.
Grädda i ca 20-25 min.
Lövbiffsgryta
2 tsk margarin
400 g lövbiff
12 hela färska chaminjoner
1 liten gul lök
1 tsk paprikapulver
1 msk vetemjöl
1 dl kycklingbuljong
4 msk tomatpuré
salt och peppar
2 dl gräddfil
Smält matfettet i en stekpanna.
Strimla lövbiffen och fräs den snabbt på hög värme.
Skölj och skiva champinjonerna.
Skala och hacka löken.
Lägg grönsakerna i grytan och blanda med köttet.
Låt det mjukna i pannan med biffen.
Krydda med paprikapulver.
Strö över mjöl och späd med kycklingbuljong.
Blanda i tomatpurén.
Koka upp och låt sjuda ca 5 min.
Smaka av med salt och peppar.
Rör i gräddfilen precis före servering och värm försiktigt.
Det får absolut inte koka för då skär det sig.
Morotskaka
Ägg och bacon i ugn
6 st
6 ägg
6 skivor bacon
salt
peppar
Man behöver bara ägg och bacon och salt och peppar.
Och en muffinsplåt.
Vira en skiva bacon runt innerkanten i varje hålighet i plåten.
Knäck ett ägg och häll i.
Salta och peppra.
(Vill man kan man bottna med en skiva formbröd längst ner, skär ut en rundel som passar i botten och lägg i den innan ni knäcker i ägget).
Sen gräddas dessa i 200°C, ca 8-10 min.

Kalorisnålare alternativ
Använd kycklingbacon istället för vanligt bacon, i övrigt följ receptet 👌

Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Nougatmousse med krämig hallonsås
Toppat med lite kardemummacrisp som fanns kvar sen jag gjorde äppelpannacotta.
Falsk fläskfilé
6 port.
750 g köttfärs
1 msk oxfond
2 tsk salt
1 tsk lökpulver
½ tsk vitlökspulver
1 krm svartpeppar
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
1½ msk oxfond
½ msk soja
salt
peppar
maizena
Blanda ihop färsen med fonden och kryddorna.
Forma till en lång korv och frys in med plastfolie runt.
Ta fram köttkorven efter 1 timme och skär i skivor, ca 1 cm tjocka.
Stek köttet i en stekpanna och lägg sedan i en ugnssäker form.
Rör ihop grädde, crème fraiche, fond och soja i en kastrull och koka upp.
Smaka av med salt och peppar.
Red av såsen med maizena om du vill ha den tjockare i konsistensen.
Häll såsen över den falska fläskfilén och tillaga i ugnen ca 20 minuter på 200°C.
Servera med ugnsstekt potatis.