Allt-i-en-kastrull-pasta är ett smart knep för en enklare matlagning. Kan dock tycka det är lite svårt när man gör till hela familjen då det kräver en väldigt stor panna, men denna gången testade jag att göra med risonipasta som inte ger ifrån sig så mycket volym och då gick det bättre.
6 port.
500 g kycklinginnerfilé
olivolja
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
6 dl vatten, ev mer vid behov
1 dl grädde
1½ msk balsamvinäger
1 msk oxfond
1 tsk torkad rosmarin
4 dl risonipasta
Strimla kycklingen och stek i olja i en djup stekpanna några minuter, salta och peppra.
Tillsätt lök och vitlök och stek försiktigt under omrörning.
Häll i hälften av vattnet, grädde, balsamvinäger, fond och rosmarin (jag mortlade rosmarinen).
Rör ner risonin och låt sjuda på svag värme under omrörning.
Späd med resterande vatten under tiden som risonin kokar klart, ca 10 min.
Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Viktväktarna Points
500 g kycklinginnerfilé
olivolja (lägg till points för mängden du använder)
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
6 dl vatten, ev mer vid behov
1 dl matlagningsgrädde 13% *
1½ msk balsamvinäger *
1 msk oxfond *
1 tsk torkad rosmarin
4 dl risonipasta *
Totalt blir det 8P/port exkl tillsatt matfett.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 329 kcal/port exkl matfett och grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK