Ett bröd som är populärt bland både LCHF:are och Viktväktare.
1 bröd
smör till formen
1 msk mandelmjöl
1 msk pofiber
¾ tsk bakpulver
½ krm salt
1 krm brödkrydda
1 ägg
1 msk grädde
Smörj in en rymlig mugg eller glasskål med plan botten med smör.
Blanda ner alla torra ingredienser, inklusive smaksättning i muggen.
Knäck i ägget och rör till sist i grädden.
Mikra på full effekt (ca 700 watt) i cirka 2 min.
Känn efter i mitten så brödet är fast även där, om inte, mikra 15–30 sek till.
Ta ut och låt svalna.
Ev skiva på mitten och rosta.
Viktväktarna Points
smör till formen (lägg till points för mängden du tar)
1 msk mandelmjöl *
1 msk pofiber
¾ tsk bakpulver
½ krm salt
1 krm brödkrydda
1 ägg
1 msk mjölk 3%
Totalt blir det 1P/bröd.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Hejsan!Jag undrar om man kan använda en vanlug mugg eller om det skall vara en skål?
MvhAnnetthe Olsson
Använd något som tål värmen från micron, typ en mugg eller mindre ugnsform. Jag hade en portionsform till paj/gratäng när jag gjorde mina.
Kan man använda något annat ost för mandelmjöl? Ingen favorit hos mig tyvärr..
Ta dubbel mängd pofiber eller byt ut mot ett vanligt mjöl.