Lussehjärtan med vaniljfyllning
ca 20-24 st
100 g smör
5 dl mjölk
1 pkt saffran
1 pkt jäst
1 dl socker
1 tsk salt
ca 12 dl vetemjöl
Fyllning
200 g smör
1 dl råsocker
1 dl farinsocker
1½ tsk Vaniljpulver
ägg
pärlsocker
Smält smöret.
Häll i mjölken och saffranet och värm till 37°C.
Rör ut jästen ihop med degspadet.
Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig tills den släpper kanterna.
Låt jäsa till dubbel storlek.
Under tiden som degen jäser så vispar du ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp till en luftig smet.
Kavla ut degen till två rektangulära plattor.
Bred på fyllningen.
Rulla ihop degen från båda långsidorna så att dom möts på mitten.
Dela varje rulle i 10-12 bitar.
Forma till varje bulle så att det ser ut som ett hjärta.
Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt.
Låt jäsa 30 min under bakduk.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda bullarna i 250°C i 7-9 min.