Enkel och snabb vardagsrätt om man tar tillvara på överbliven kokt potatis eller stekt kyckling. Komplettera med stekt ägg eller en kall sås.
4 port.
900 g potatis
300 g morot
250 g kålrot
700 g kycklingfilé
1 gul lök
peppar
grillkrydda
Skala och koka potatisen.
Skala morötter och kålrot, skär i bitar och koka tills de är mjuka.
Skär kycklingen i mindre bitar.
Skala och hacka löken.
Dela den kalla potatisen i bitar.
Stek potatis, morötter och kålrot i omgångar.
Stek kycklingen.
Stek löken.
Krydda med peppar och grillkrydda.
Blanda ihop allt till en pytt.
Viktväktarna Points
900 g potatis *
300 g morot
250 g kålrot
700 g kycklingfilé
1 gul lök
peppar
grillkrydda
Totalt 4P/port. Lägg ev till points för det matfett du använder vid stekningen.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet