Tre av mina lunchlådor denna vecka innehåller denna rätt. Så många som ville ha recept efter att jag postat min foodprep i storys på Instagram så det var bäst att lägga ut receptet så snabbt som möjligt. Inspo för denna rätt fick jag från ett Instagramkonto som heter SuperFoodPlanet 🖤
6 port.
6 port pasta
5-6 st kycklingfiléer
500 g champinjoner
2 st paprika
2 st lök
3 msk kycklingfond
2 dl grädde
4 dl crème fraiche
2 tsk vitlökspulver
2 tsk spiskummin
2 tsk pepparmix
2 dl riven parmesanost
Strimla kycklingfiléerna.
Skär svamp, paprika och lök i bitar eller strimlor.
Börja med att steka svampen i en torr panna, tillsätt ev lite smör i slutet innan dom är klara, lägg åt sidan.
Stek kycklingstrimlorna i smör/olja tills dom är klara, stek i omgångar och lägg åt sidan.
Fräs paprika och lök i lite smör/olja.
Tillsätt kycklingen och svampen.
Häll i fond, grädde och crème fraiche och kryddor och låt det koka upp.
Krydda ev mer om du vill.
Ta av pannan från plattan och rör ner parmesanosten och tillsätt den kokta pastan.
Viktväktarna Points
6 port pasta (lägg till points för den mängd pasta du använder)
600 g kycklingfiléer
500 g champinjoner
2 st paprika
2 st lök
3 msk kycklingfond *
2 dl matlagningsgrädde 13% *
2 dl crème fraiche 8% *
2 dl Salakis turkisk yoghurt 0% (tillsätt i slutet)
2 tsk vitlökspulver
2 tsk spiskummin
2 tsk pepparmix
2 dl riven parmesanost *
Totalt blir det 6P/port plus points för matfett och pasta.
TIPS! Jag bytte ut den vanliga pastan mot Rootpasta vilken har 0P. Tänk på att vänta med att tillsätta den turkiska yoghurten till slutet ihop med osten. Den bör ej kokas då det kan skära sig.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Följ mig gärna på Instagram för mer mat/bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Den här måste jag prova det jätte god ut