Kycklingköttbullar i röd currysås

Tillbaka i vardagen och den här matlådan vill ni inte missa att testa 🤩 Chockade nästan mig själv så gott det blev 🤭

Hämtade min inspiration både ifrån Icas receptsida och Zeina 👌

4 port.

500 g kycklingfärs
2 st salladslökar
1 st vitlöksklyftor
¾ tsk malen ingefära
1 msk fisksås
¾ dl pankoströbröd
1 st ägg
1-2 tsk röd currypasta
1 tsk salt
¾ tsk svartpeppar
smör/olja

Sås
1-2 msk röd currypasta (börja med en mindre mängd om du är osäker på hur starkt du vill ha det)
4 dl kokosmjölk
1 hönsbuljongtärning

Finhacka salladslöken och vitlöken (alt använd vitlökspress).
Blanda ihop färsen, ägg, panko, fisksås, salladslök, ingefära, vitlök, röd currypasta, salt och svartpeppar.
Låt smeten stå och svälla i ca 10 min.
Rulla köttbullar och stek gyllene runtom på medelhög värme.
Lägg åt sidan.

I samma stekpanna som du stekte köttbullarna i (diska inte ur stekpannan) lägger du lite mer matfett och röd currypasta.
Stek curryn under omrörning i ca 3 min.
Tillsätt kokosmjölk (vatten), smula i buljongen, vänd i köttbullarna och låt såsen puttra utan lock i ca 10 min.

Servera med ris och valfria grönsaker.

Kaloriberäknat recept

500 g kycklingfärs
2 st salladslökar
1 st vitlöksklyftor
¾ tsk malen ingefära
1 msk fisksås
¾ dl pankoströbröd
1 st ägg
1-2 tsk röd currypasta
1 tsk salt
¾ tsk svartpeppar
smör/olja
1-2 msk röd currypasta (börja med en mindre mängd om du är osäker på hur starkt du vill ha det)
2 dl kokosmjölk, light
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning

Kcal: ca 310 kcal exkl tillsatt matfett, ris och grönsaker.

Kolhydrater: 19 g Protein: 29.9 g Fett: 12.4 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *