Enkel och väldigt okomplicerad vardagsrätt med få ingredienser som går att göra en större sats utav om man vill ha extra till matlådor också under veckan för att minimera tid i köket.
6-8 port.
1 kg fryst kycklingfilé
salt
peppar
basilika
2 msk kycklingfond
1 burk Dolmio pasta bake
1 dl vatten
1 dl riven ost
6-8 port ris
Tina kycklingen.
Förbered riset och koka valfri mängd (kan med fördel förberedas dagen innan).
Skär kycklingen i bitar och lägg i en bunke.
Salta, peppra och strö över valfri mängd basilika och blanda runt.
Stek kycklingen i omgångar i lite matfett i en panna.
Lägg tillbaka all kyckling i pannan och tillsätt fond, Dolmiosåsen och vatten.
Låt det koka upp.
Smaka av och tillsätt ev mer kryddor.
Fördela riset i en smord ugnsform och häll över kycklingsåsen.
Strö över lite ost och ställ in formen i ugnen i 200°C i ca 15 min.
Servera med valfria grönsaker.
Viktväktarna Points
1 kg fryst kycklingfilé
salt
peppar
basilika
2 msk kycklingfond *
1 burk Dolmio pasta bake *
1 dl vatten
1 dl riven ost 12% *
6-8 port ris (lägg till points för ängden du använder)
Totalt blir det 4P/port (om man delar på 6 port) exkl tillsatt matfett och riset.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 268 kcal/port (om man delar på 6 port) exkl tillsatt matfett och riset.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Tack till receptet, det var jätte gott o nyttigt! ❤️
Varsågod, kul att höra! 🥰