Då har snart mina två lediga dagar denna vecka passerat och helgjobb vankas. Börjar må mycket bättre och känner att energin sakta men säkert börjar komma tillbaka. Har bockat av 3 recept på att-göra-listan dessa två dagar (blir 2 till imorgon) som kommer att dyka upp här inom kort. Är väl även hög tid att börja tänka på påsken, är ju ändå bara en månad kvar. Ska se vad vi kan åstadkomma för inspiration till dess.
Här kommer en uppdaterad variant av ett recept som jag lade ut här för ca 6 år sen. Fotografen var inte så vass på den tiden och sen vet jag att många vill ha viktväktarvänliga alternativ på befintliga recept. Jag jobbar mig igenom gamla recept sakta men säkert!
4 port.
4 kycklingfiléer
1-2 röda paprikor
1 dl mango chutney
½-1 tsk sambal oelek
2 tsk curry
1 pressad vitlöksklyfta
1 mosad banan
5 dl crème fraiche
1-2 dl riven ost
Dela kycklingen i valfria stora bitar och stek den gyllenbrun, salta och peppra.
Hacka paprikan och lägg den ovanpå kycklingen.
Mixa banan, mango chutney, sambal oelek, curry, vitlök och crème fraiche
till en sås och häll den över kycklingen.
Strö över riven ost.
Gratinera i ugnen i 225°C i ca 15 min.
Servera med ris eller pasta och en god sallad.
Viktväktarna Points
500 g kycklingfiléer
1-2 röda paprikor
1 dl mango chutney *
½-1 tsk sambal oelek
2 tsk curry
1 pressad vitlöksklyfta
1 mosad banan
5 dl crème fraiche 5% *
1 dl riven ost 10% *
Totalt blir det 9P/port för gratängen, lägg till points för matfettet vid stekningen av kycklingen och för tillbehöret.
TIPS! Byt det vanliga riset mot blomkåls/broccoliris (0 PP).
* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program enligt mängden i receptet
Kcal: ca 356 kcal/port exkl tillsatt matfett, tillbehör och extra grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK