Kycklingfilé i rosépepparsås

Smarrig helgmiddag eller lyxig matlåda till jobbet! Tycker det funkar vilket som 😊

4 port.

600 g kycklingfilé
smör
salt
peppar
250 g champinjoner

1½ msk mjöl
4½ dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
1 tsk soja
1 msk krossad rosépeppar
1½ tsk fransk senap

Stek kycklingfiléerna i smör, krydda med salt och peppar.
Ansa och dela champinjonerna och stek i torr panna tills all vätska försvunnit.
Avsluta med att ha i en klicka smör som får fräsa in i svampen nån min.

Lägg tillbaka kycklingen i pannan och pudra över mjölet och blanda runt.
Blanda i grädden och vispa så att det inte finns några klumpar.
Smula ner en buljongtärning.
Ha i lite soja, mortlad rosépeppar och senap.
Låt såsen koka upp.
Låt den stå och småputtra ett par min.
Smaka av med salt och peppar om det behövs.

Servera med t.ex ris och en blandad sallad.

Kaloriberäknat recept

600 g kycklingfiléer
smör
salt
peppar
250 g champinjoner
1½ msk mjöl
2½ dl matlagningsgrädde 13%
2 dl vatten
1 buljongtärning
några stänk soja
1 msk krossad rosépeppar
1½ tsk fransk senap

Kcal: ca 277 kcal/port exkl tillbehör.

Kolhydrater: 6.8 g Protein: 38.8 g Fett: 10.9 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 reaktioner till “Kycklingfilé i rosépepparsås”

Lämna ett svar till Maria Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *