Kycklingfilé i rosépepparsås

Smarrig helgmiddag eller lyxig matlåda till jobbet! Tycker det funkar vilket som 😊

4 port.

4 kycklingfiléer
smör
salt
peppar
250 g champinjoner

1 msk smör
1½ msk mjöl
2½ dl matlagningsgrädde
1 buljongtärning
2 dl mjölk
några stänk soja
1 msk krossad rosépeppar
1½ tsk fransk senap

Stek kycklingfiléerna i smör, krydda med salt och peppar.
Ansa och dela champinjonerna och stek i torr panna tills all vätska försvunnit.
Avsluta med att ha i en klicka smör som får fräsa in i svampen nån min.

Smält smöret i pannan (lägg kyckling och svamp åt sidan sålänge).
Ta av pannan från plattan och rör ner mjölet.
Blanda i grädden och vispa så att det inte finns några klumpar.
Smula ner en buljongtärning och häll i mjölken.
Ha i lite soja, mortlad rosépeppar och senap.
Låt såsen koka upp.
Låt den stå och småputtra ett par min.
Smaka av med salt och peppar om det behövs.

Servera med ris eller potatis och en blandad sallad.

Viktväktarna Points

450 g kycklingfiléer
smör (lägg till points för mängden du tillsätter)
salt
peppar
250 g champinjoner
1 msk Culiness *
1½ msk mjöl *
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
1 buljongtärning *
3 dl vatten
några stänk soja
1 msk krossad rosépeppar
1½ tsk fransk senap

Totalt blir det 4P/port. Lägg till points för tillbehör som ris/potatis eller servera med blomkålsris eller Rootpasta ris som är 0P.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 236 kcal/port exkl tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 reaktioner till “Kycklingfilé i rosépepparsås”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *