Kycklingfärsgryta med bönor & broccoli

En rätt som skapades av kylskåpsrensning som lunchlådor till mig. Blev supergott!

6 port.

500 g kycklingfärs
2 broccolistånd
1 förp. stora vita bönor
1 förp. kidneybönor
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vatten
1½ tsk sambal oelek
2-3 dl crème fraiche
salt
peppar

Bryn kycklingfärsen i en panna med lite matfett.
Dela broccolistånden i mindre buketter och tillsätt i färsen.
Låt det fräsa med ett par min.
Tillsätt bönorna, buljongtärning, vatten sambal oelek och crème fraiche.
Låt det koka upp och sedan sjuda i 5-10 min.
Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris och valfria grönsaker.

Viktväktarna Points

500 g kycklingfärs *
2 broccolistånd
1 förp. stora vita bönor, Zeta (230 g)
1 förp. kidneybönor, Ica (230 g)
2 hönsbuljongtärningar *
3 dl vatten
1½ tsk sambal oelek
2-3 dl Salakis turkisk yoghurt 0%
salt
peppar

Totalt blir det 3P/port. Lägg till points för tillsatt matfett och tillbehör.

TIPS! Rör ner den turkiska yoghurten precis i slutet av tillagningen så den inte står på spisen och kokar då den kan skära sig.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 227 kcal exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *