En enkel och smarrig rätt som med fördel går att förbereda innan den ska ätas, passar både till vardags eller helgens middag 🤍
4-6 port.
600 g kycklingfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
2 dl crème fraiche tomat/basilika
salt
peppar
150 g riven ost
10 st tortillabröd, medium
Stek färsen i en panna.
Finhacka löken och bryn i pannan efter färsen utan att den börjat ta färg.
Pressa i vitlöksklyftorna och blanda ner färsen ihop med löken.
Häll i krossade tomater och blanda runt.
Låt det koka upp och sedan stå och småputtra ett tag så det går ihop sig till en lite fastare sås.
Blanda ner crème fraichen i färssåsen och blanda runt.
Smaka av med salt och peppar.
Fördela färssåsen på tortillabröden i en sträng mitt på.
Lägg på ca 1½ msk ost och rulla ihop tortillabrödet och lägg i en ugnsform, smörj botten med lite matfett så det inte fastnar.
Strö den ost som är kvar över tortillabröden och ställ in formen i ugnen i 200°C i ca 15-20 min.
Servera med valfria grönsaker och lite tacochips.
Viktväktarna Points
600 g kycklingfärs *
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
2 dl crème fraiche tomat/basilika 13% *
salt
peppar
150 g riven ost 12% *
10 st tortillabröd, medium *
Delar man receptet på 6 port. blir det 14P/port exkl matfett vid stekning samt tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 477 kcal/port exkl matfett vid stekning.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK