Ett riktigt smarrigt recept med lite hetta i såsen. Vill man ha lite mildare kan man använda den vanliga sweet chilisåsen istället, men här börjar kidsen uppskatta mat med mer hetta i så då gäller det att passa på. Vi skippade löken då sambon blivit lite överkänslig för det och ersatte det med lökpulver istället.
Hoppas ni vill testa 🥰
4 port.
4 port ris eller annat gryn
ca 600 g kycklingfilé
1 rödlök
olja
½ tsk salt
1 krm peppar
1 msk thai sweet chilisås
400 ml kokosmjölk
1 msk japansk soja
425 g minimajs
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skär kycklingen i strimlor.
Skala och skiva löken.
Stek lök och kyckling i en stor stekpanna i olja ca 5 min, rör då och då.
Sänk värmen på plattan och krydda med salt och peppar och rör i sweet chili, kokosmjölk och soja.
Skölj majsen och låt den rinna av.
Dela den i halvor och lägg den i grytan.
Sjud ca 5 min.
Servera grytan med ris och valfria grönsaker.
Viktväktarna Points
ca 600 g kycklingfilé
1 rödlök
olja (lägg till points för mängden du tar)
½ tsk salt
1 krm peppar
1 msk thai sweet chilisås *
200 ml kokosmjölk, lätt *
2 dl vatten
1 msk japansk soja
425 g minimajs
Totalt blir det 3P/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 239 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat):
THERESEMATOCHBAK