I sociala medier så ser man att många äter kvargpannkakor. Första gången för mig att testa och det var rätt ok, men kanske ingen 10-poängare. Passar bra för både Viktväktare och om man äter enligt LCHF.
1 port.
2 ägg
1 dl kvarg
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
½-1 krm vaniljpulver
olja att steka i
Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner övriga ingredienser.
Hetta upp en panna med oljan och dra ner värmen till medium.
Klicka plättar (ca 1/2 dl smet) i pannan och stek dem på båda sidor.
Vänd försiktigt.
Servera med tex kvarg och bär/frukt.
Viktväktarna Points
2 ägg
1 dl kvarg, utan socker *
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
½-1 krm vaniljpulver
olja att steka i (lägg till points för det du använder)
Totalt blir det 1P/port. Lägg ev till points för tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 217 kcal exkl matfett och tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Kan man byta ut fiberhusk?
Fiberhusk används oftast i glutenfria recept för att binda ihop en deg/smet så är du inte glutenallergiker så kan du nog ersätta det med vanligt mjöl annars kan du läsa här i länken om vad du kan byta ut den mot ⬇️
https://husk.se/vad-kan-man-byta-ut-fiberhusk-mot/