Kuvertbröd
ca 24 st
3 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
2 ägg
125 g smör
11-12 dl vetemjöl
Pensling och garnering
1 ägg
vallmofrön
Värm mjölken till 37°C.
Smula jästen och rör ut den med mjölken.
Tillsätt salt, socker, ägg, fett i tunna skivor och det mesta av mjölet.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Täck över och jäs ca 30 minuter.
Tag upp degen och dela den i 4 delar.
Kavla ut dem till avlånga kakor, 20 x 40 cm.
Pensla dem med uppvispat ägg.
Vik varje kaka i 3 delar på längden så att skarven kommer ner.
Tryck till.
Skär varje del i 6 bitar.
Lägg dem på plåtar och jäs under bakduk ca 30 minuter.
Pensla med ägg och strö över vallmo- eller sesamfrö.
Grädda i 225°C i mitten av ugnen ca 10 minuter.
3 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
2 ägg
125 g smör
11-12 dl vetemjöl
Pensling och garnering
1 ägg
vallmofrön
Värm mjölken till 37°C.
Smula jästen och rör ut den med mjölken.
Tillsätt salt, socker, ägg, fett i tunna skivor och det mesta av mjölet.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Täck över och jäs ca 30 minuter.
Tag upp degen och dela den i 4 delar.
Kavla ut dem till avlånga kakor, 20 x 40 cm.
Pensla dem med uppvispat ägg.
Vik varje kaka i 3 delar på längden så att skarven kommer ner.
Tryck till.
Skär varje del i 6 bitar.
Lägg dem på plåtar och jäs under bakduk ca 30 minuter.
Pensla med ägg och strö över vallmo- eller sesamfrö.
Grädda i 225°C i mitten av ugnen ca 10 minuter.