Krämig pasta med strimlad lövbiff

Hej lördag! Strålande sol har vi haft idag så det blev en dag på beachen för att sala lite färg till semesterbrännan, blev även 3 dopp i sjön för att svalka av sig i vet fina vädret. Första för i år faktiskt 🤭

Dagens recept har egentligen funnits på bloggen jättelänge, men gjorde om det litegrann eftersom kostvanorna förändrats lite sen Viktväktartiden då receptet kom till. Har ni ett annat kaloribehov än vad som är framräknat enligt receptet får ni justera mängden livsmedel så det passar behovet bättre, t.ex minska lite på pastan och byt ut en del av crème fraichen mot vatten istället alt justera antalet portioner 👌

Lövbiffen går också att byta mot t.ex oxfilé, ryggbiff, kyckling eller quorn 😊

6 port.

400 g pasta
500 g lövbiff
1 gul lök
salt
matfett
4 dl crème fraiche parmesan/vitlök
2 dl vatten
1½ msk oxfond
1 tsk olja med smak av tryffel
1 liten förp färsk babyspenat

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Strimla köttet tunt.
Skala och hacka löken.
Salta och bryn köttet i matfett i en stekpanna, bara så det hinner ta färg, lägg sedan åt sidan.
Lägg i löken och låt den fräsa i lite matfett tills den börjar bli genomskinlig, tillsätt sedan köttet.
Vispa ihop crème fraiche, vatten, fond och olja.
Häll det i pannan.
Låt koka 2–3 min.
Rör ner spenat och pastan i såsen och blanda runt.

Kaloriberäknat recept

400 g pasta
500 g lövbiff
1 gul lök
salt
matfett
4 dl crème fraiche parmesan/vitlök
2 dl vatten
1½ msk oxfond
1 tsk olja med smak av tryffel
1 liten förp färsk babyspenat

Kcal: ca 449 kcal/port exkl tillsatt matfett.

Kolhydrater: 54.6 g Protein: 31.7 g Fett: 11.2 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *