Krämig pasta med rökt kött

Godkväll! Vi har kommit till mitten av januari och nu går vi in i dom två ”fattigaste” veckorna, för många kan det vara så i alla fall. Försök och gå igenom skafferi, frys och kyl vad du har hemma och planera maten utefter det. Man kan skrapa ihop mer än man tror ibland och ändå få till bra och goda maträtter så slipper man handla så mycket. Jag försöker alltid att titta bland butikernas varor med kort datum när det gäller sånt man kan lägga in i frysen, alltid bra att ha hemma lite extra. Även skafferiet försöker jag hålla ordentligt påfyllt hela tiden med alla basvaror. Har ju turen att ha en sval matkällare i vårat hus så det mesta håller sig bra där.

Den här rätten rörde jag ihop av rester. Mamma och pappa hade med sig ett rökt rådjurslår till jul och det är ju så gott att bara sitta och mumsa på. Men för att variera oss lite så tog vi en bit och rörde ihop denna pastasåsen i mellandagarna. Har man inte tillgång till rådjurskött kan man givetvis använda sig av något annat rökt kött.

6 port.

pasta

500 g rökt rådjurskött
1½ msk viltfond
2 dl vatten
4 dl grädde
maizena
peppar
persilja

parmesanost

Strimla det rökta köttet i mindre bitar.
Fräs i lite smör en kort stund i en panna.
Häll på fond, vatten och grädde.
Låt det koka upp och puttra ett par minuter.
Red av med lite maizena om du vill och smaka av med peppar.
Blanda ner den nykokta pastan och strö över persilja.

Servera med riven parmesanost.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *