900 g köttfärs
1 gul lök
1 pkt bacon
timjan
persilja
basilika
4 klyftor vitlök
500 g krossade tomater
2 tärningar kalvbuljong
5 dl vatten
1 dl tomatpuré
1 msk honung
Bechamelsås
3 dl grädde
7 dl mjölk
1 dl mjöl
100 g smör
salt
peppar
muskotnöt
4 dl riven prästost
2 dl att toppa med
12 lasagne plattor
Bryn bacon i småbitar, lök och köttfärsen i en gryta.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra under lock i minst 2 h!
Längre gör absolut inget.
Rör då och då så det inte bränns.
Späd ev med mer vatten och smaka av med salt och peppar.
Smält smöret till bechamelen och rör ner mjölet.
Tillsätt mjölk, grädde och kryddor och låt sjuda en stund.
Varva sedan lasagneplattor + köttfärssås + bechamelsås i en ugnsform.
Avsluta med ett lager plattor med bara bechamelsås över (ingen köttfärssås där) och strö över riven ost.
In i ugnen, 200°C i ca 30-45 min (känn så plattorna blivit mjuka).
Låt stå och dra till sig en stund under folie och servera sedan med en god sallad eller morötter.
Receptet kommer från Matplatsen