Senast vi åt köttsoppa var 2014 (😲) för det var då jag lade ut receptet första gången här på bloggen, hur kan det ens vara möjligt att det tagit så lång tid att äta det igen?? Grymt gott var det i alla fall, lite mixad förtjusning hos barnen 🙄 Köpte hem alldeles färska källarfrallor som vi åt till soppan, mums!
6 port.
900 g högrev
salt
8-10 korn svartpeppar
2 st lagerblad
2 krm timjan
3 st morötter
1 st palsternacka
1 klyfta rotselleri
1 gul lök
5 st stora potatisar
2 köttbuljongtärningar
persilja
Skär köttet i mindre bitar och lägg dem i en rymlig gryta.
Slå på vatten så att det väl täcker köttet.
Salta och koka upp.
Skumma väl och sänk värmen.
Tillsätt kryddorna och buljongtärningen och koka 20 minuter.
Lägg sedan i de skalad och delade rotfrukterna och fyll eventuellt på med mera vatten.
Koka tills köttet är mört.
Servera med hackad persilja och ostsmörgås.
Viktväktarna Points
900 g högrev, fett bortskuret *
salt
8-10 korn svartpeppar
2 st lagerblad
2 krm timjan
3 st morötter
1 st palsternacka *
1 klyfta rotselleri
1 gul lök
425 g potatis *
2 köttbuljongtärningar *
persilja
Totalt blir det 8P/port. Lägg till points för ev bröd med tillbehör som serveras till.
TIPS! Byt ut högreven mot tex fransyska om du vill få ner pointsen lite, blir då istället 4P/port.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 323 kcal/port exkl bröd.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK